In bucataria mea

Prajitura racoroasa sau tarta cu visine si bezea

Am folosit pentru blat:

8 galbenusuri

20 linguri zahar

20 linguri ulei

20 linguri lapte

24 linguri faina

2 plicuri praf de copt

Umplutura:

800 gr visine fara samburi

3 linguri zahar,esenta vanilie

Pentru bezea:

8 albusuri

14 linguri zahar

un praf sare

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt.

Visinele le-am curatat de samburi si le-am stors cat am putut de zeama,apoi le-am amestecat cu zaharul.
Dupa ce blatul s-a copt putin mai bine de jumatate,am adaugat peste el visinele si albusele batute spuma tare cu zahar,am nivelat bezeaua si am dat din nou tava la copt pana cand bezeaua s-a rumenit usor deasupra.

Am scos apoi tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet am taiat-o ,mmm un deliciu…

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s